Lídia Borház

8251 Zánka, Rákóczi út 112.

+36 87 468 208,+36 30 939 6062

www.lidiaborhaz.hu

A zánkai strand, a vasútállomás és a távolsági autóbuszmegálló közelében elhelyezkedő nagy belső parkolóval rendelkező borházunkban a borainkat - előzetes egyeztetés után - bemutatóval és borkóstoltatással,összekötve is értékesítjük. A hozzánk látogatók számára 12 főig igény szerint szállást biztosítunk.

Jó bor, megbízható termelőtől. Zánkán, a balatoni főútvonalon, a csomóponttól a Balaton felé a 2. családi háznál található a Lídia borház, mely jelképének a tájra jellemző mandulafa virágzó ágát választotta. Itt a 15 ha szőlőt művelő Varga és Havasi család saját terméséből előállított borokat kellemes környezetben a pincéjükben és vinotékájukban lehet fogyasztani és hordós vagy palackos kiszerelésben megvásárolni. A környék kiváló termőhelyein szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borok a hagyományos technológiáját a legújabb eljárásokkal ötvözve kerülnek érlelésre és egyre növekvő hányadban palackozásra. A Balatoni Riviéra termőhelyeinek jellegét híven tükröző borfajtáik: Olaszrizling különböző évjáratból, Ottonel muskotály illat,- és zamatgazdagságával, Szürkebarát különleges minőséggel, Juhfark kemény, férfias jelleggel, Zweigelt szőlőből rosé és vörösbor, Kékfrankos a Tihanyi-félszigetről.

A kóstolás után kiválasztott palackos borok fa,- és papír díszcsomagolásban, vagy kartonba helyezve a helyszínen megvásárolhatók, nagyobb megrendelőknek helyszínre szállítva. A borút minosített állomásán csoportok számára igény szerint szakszerű tájékoztatás történik a borvidék és a család szőlő- és bortermelésérol. A község Balaton parton lévő szép és rendezett strandjától 3 percre a Borházban üdülni vágyók a bortúrán résztvevők számára kétágyas szobákban 12 főig szálláslehetőség biztosított.

Zánka - Nivegy-völgyi Borút Egyesület

Balatonfüred-csopaki borvidék

Zánkai körzet