Hogyan befolyásolja a prosztatarák férfiakon?

0
1084
Egészség

Gyakori, hogy a prosztatarák, a nagyon korai szakaszában, nem okoz semmilyen tünet miatt a általában lassú fejlődés. A tünetek akkor jelentkeznek, ha a daganat növekszik és összenyomja a húgycsövet, ami változásokat okoz a húgyúti szokásaiban vagy más problémákban, vagy ha a rák előrehaladott. De mindenekelőtt, ne ess pánikba! Ezek a tünetek kapcsolódhatnak más betegségek, betegségek vagy feltételek, amelyek semmi köze a prosztatarák. Prosztatarák lehetséges jelei és tünetei.

Kell vizelni gyakran éjjel-nappal (gyakori vizelés). Sürgős vizelés (sürgős vizelés). A vizelés megkezdésének vagy leállításának nehézsége. Gyenge vagy megszakított vizeletáramlás. Rosszul érzi magát, hogy kiürül a hólyagja. A húgyhólyag szabályozásának nehézsége (vizeletszivárgás). Fájdalom vagy égő vizelés közben. Erekció kialakulásának nehézsége. Fájdalmas ejakuláció. Vér a vizeletben vagy a spermában (rarer). A tumor nem okoz fájdalmat a prosztata maga.

Különféle tünetek és tünetek fordulhatnak elő a betegség későbbi szakaszában

Csak tüneteket okozhat, különösen vizeletet. Szem előtt kell tartani, hogy ezeket a tüneteket általában a prosztata megnagyobbodása okozza, amely a korral jelentkezik (ez jóindulatú prosztata hypertrophia – BPH), nem pedig a prosztatarák. Ezeket egyéb húgyúti problémák, bakteriális prostatitis (húgyúti fertőzés) vagy fertőző (szexuális úton terjedő fertőzés) is okozhatják, többek között.

Bár a prosztata ugyanolyan tüneteket okoz, mint a nagy prosztata (BPH) és a prosztata rák, általában fájdalom kíséri a has alsó részén és a háton, hidegrázás és ilyen akut magas láz. Különböző jelek és tünetek jelentkezhetnek a betegség egy későbbi szakaszában. Itt találjuk őket. Mi a teendő ilyen tünetek jelenlétében? 40 éves kor után fontos, hogy a férfiak ne keverjék össze a BPH-t, a prosztatarákot és a prosztatarákot. Ha szokatlan tünetei vannak, lát egy orvos lesz több, mint fontos, hogy egy tiszta szív.

Szánjon időt arra, hogy megtekintse az egyes oldalainkat ezen a honlapon, valamint a YouTube csatorna, hogy megismerje a betegség, a szakértői led konferenciák vagy webináriumok, a rendelkezésre álló források, valamint a felajánlott támogatást. hogy beszélhessen egy uro-onkológiai szakápolóval. Egyszerű és ingyenes, mint minden szolgáltatás. Oldalak honlapunkon, hogy érdekelheti

Hogyan működik a prosztata és a képesség?

Akarsz többet tudni? Csak kattints az alábbi linkekre. Prosztatarák-jelek és tünetek. Prosztata, mi is ez pontosan? Prosztatarákja van? szűrővizsgálatok, és ez az Ön számára. Hírek a beszerzésről, ami érdekelheti Önt. Minden héten publikálunk egy blogot. Tessék, itt van. Mi a prosztata Illusztráció a készülék a férfi prosztatarák

A prosztata egy nemi mirigy, mélyen a medencédben, a húgyhólyag alatt és a végbél előtt a húgycsövet körülvevő 2 fő lebenyből, a húgyhólyagot a péniszhez összekötő csatornából, ami vizeletet és spermát szállít akkora, mint egy grenoble-i dió, de ez a kötet kései karanténba kerül sima textúra és gumiszerű az érintésre. A prosztata sejtek mirigyek, hogy váladék folyadék ejakuláció izom, amely részt vesz a sperma kiürítése során ejakuláció, szálas mirigyek, amelyek fenntartják a mirigy szerkezetét. A prosztatája körül, ondóhólyagok, mirigyek, amelyek termelnek a sperma, és amelyek található mindkét oldalán a prosztata a vas deferens, egy cső, ami a spermádat szállítja a heréből a ondóhólyagokba.

A húgyhólyagját és az erekciós funkcióját szabályozó idegcsomók a prosztatája mindkét oldalán találhatók. Szerkezet A 3 terület a prosztata.Illusztráció a 3 prosztata zónák férfi prosztata rák. Perifériás terület.Ez az a terület a prosztata, amely legközelebb van a végbél, ezért az orvos könnyen tapintható, hogy a végbél (RT). A prosztatád legnagyobb részét képezi. A legtöbb prosztata daganatok fordul elő a perifériás zónában. Átmeneti Övezet. Ez az a terület, amely a prosztata közepén található, a perifériás és a központi területek között. Körbeveszi a húgycsövét, ami keresztülfut a prosztatán.

Az öregedés, az átmeneti zóna növekszik a méret, amíg válik a legnagyobb része a prosztata. Ezt nevezik jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH) vagy terjedelmes prosztata. Központi terület. A központi zóna az átmeneti zóna előtt helyezkedik el, és a prosztatának a végbéltől legtávolabb eső része. Ezért prosztata daganatok található ezen a területen nem tapintható az orvos a végbél vizsgálat során. Ha az orvos kételkedik, a referencia mutatók többek között az APS a korod, a családod rákja a faji háttered.

A prosztata által kifejlesztett folyadék

Illusztráció a készülék a férfi prosztatarák. A termékenységed és a természetes megtermékenyítésed. Termel … egy enzimekben, fehérjékben és ásványi anyagokban gazdagprosztata folyadék, ami táplálja és védi a spermáját Így van egy fehérje (APS), hogy használják cseppfolyósítani a sperma, hogy megkönnyítse a mobilitást a sperma. Megengedi  ejakuláció a szerződő Elősegíti… termékenység az enzimek megkönnyítik a penetráció a spermatozoa a méhnyakon keresztül. Nem vesz részt az erekció mechanizmusában. Ezért az erectilis dysfunctio eredete máshol található. További részletek. Exocrin függvény. A prosztata több ezer apró mirigyből áll. Különösen, a prosztata egy exocrin mirigy.

Exocrin mirigyek van ez a név, mert kiválasztják folyadékok, amelyek áthaladnak a csatornákon, hogy nyitott a test külső (vagy egy üreg, amely kommunikál a külső). Egy másik példa az exocrin mirigyek verejtékmirigyek. A prosztata által termelt folyadék integrálja a sperma, azaz a ondófolyadék, amely hordozza spermatozoa ejakuláció során. A prosztata által kifejlesztett folyadék a spermával együtt megmarad a szeminális hólyagokban. Orgazmusnál az izomösszehúzódások hatására a prosztata kiválasztja ezt a folyadékot a húgycsőbe, ahonnan a péniszen keresztül távozik a testből.

A vizelet kiáramlása. A prosztata körülveszi a húgycső útját a húgyhólyag a pénisz. Változások a prosztata (lásd BPH) befolyásolhatja a vizelet áramlását. Valójában a prosztata vagy izomtónusának növekedése akadályozhatja a vizelet áramlását, a húgycső és a prosztata közötti intim anatómiai kapcsolat miatt. Prosztata – specifikus antigén (APS )). Emellett a prosztata prosztata prosztata specifikus antigén (APS) nevű fehérjét termel (a rövidítések ASP és PSA szintén a prosztata specifikus antigénre vonatkoznak). Az APS-t ejakulációval szabadítják fel, és a vérben is megtalálható. A vér APS-koncentrációjának elemzése a prosztatarák kimutatására szolgál. Nanogrammokban mérik milliliterenként.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here