Hozd a gyerekeket fogyasztani zöldségeket

0
1552

Pozitív példa. A szülők kulcsszerepet játszanak abban, hogy a gyermekek egészséges ételeket egyenek, ezért fontos, hogy példát mutassanak. Azok a szülők, akik zöldséget esznek, zöldséget esznek. Tanulmányok azt mutatják, hogy nincs szükség, hogy egy nagy termelés, vagy rave arról, hogy milyen jó íze van. A gyerekek átlátnak a rejtett terveken. Egyszerűen készíts zöldségeket rendszeres része az étkezés, és végül a kíváncsiság vezet a gyermek, hogy megkóstolja őket. Ajánlat és megfigyelés. Szakértő, Ellyn Satter, számos könyvet írt egy szülő egészséges táplálkozásban betöltött szerepéről. Azt tanácsolja, hogy a szülők legyenek felelősek azért, amit kiszolgálnak, és hogy mikor és hol szolgálnak fel.

A gyermeke felelős azért, hogy megeszi-e vagy sem. Bár ez frusztráló, a gyermek lehet, hogy meg kell kínálni egy élelmiszer 15-20 alkalommal kipróbálása előtt. Ahogy továbbra is kínál zöldségek, látni fogja, kis változások zajlik idővel. Lehet, hogy azzal kezdődik, hogy az ételt a tányérra tesszük, egy másik alkalommal harapunk valamit, majd kiköpjük, majd később sikeresen megeszünk egy-két falatot a zöldségből.

A cél az, hogy igazán élvezzük az ételt

Ne csinálj zöldséget rossz fiúnak. Ha a gyermeked vagy a desszerted közötti híd tiszta lappal mész játszani, könnyen visszafelé sül el. A cél az, hogy valóban élvezze az élelmiszer, nem pedig, hogy eszik zöldségek a rettegett feladat szükséges, hogy a jutalom. Családi étkezés tervezése. Azok a gyermekek, akik részt vesznek az étkezéstervezésben és a zöldségkészítésben, nagyobb valószínűséggel próbálják ki őket. Kezdje a vásárlással, és engedje meg a gyermekeinek, hogy kiválasszanak egy zöldséget, amit szeretnének elkészíteni. Nézd meg a gyermekbarát szakácskönyv együtt, válassza ki a recept, majd készítse el, mint egy család.

Vegyen részt a kertészkedés. A növénytermesztés jelentős hatással van a gyermek érzékelésére, hogy az élelmiszer. A gyerekek sokkal valószínűbb, hogy megeszik azt a zöldséget, amit gondoztak, nézik, ahogy nő, és betakarítják. Nem minden család rendelkezik a tér, vagy az idő, hogy a kert, de még egy paradicsomnövény az erkélyen egy jó lehetőség. A közösségi kertek és az ifjúsági kertészeti osztályok lehetőséget nyújtanak a gyermekeinek, hogy tanuljanak az élelmiszertermesztésről, ha otthon nem tudnak kertészkedni. Ünnepeld az” új élelmiszer nap ” minden héten
Válasszon ki egy napot minden héten, amikor szolgál fel egy új zöldség vacsora. Tekintsük meg a zöldségeket, amelyek kapcsolódnak a jelenlegi iskolai lecke, mint például egy élelmiszer egy adott országból a társadalmi tanulmányok vagy egyfajta növény a tudományos osztály. Az új zöldség kiválasztásában, előkészítésében a gyermeknek részt kell vennie.

Helyezze a zöldségeket több élelmiszerbe

Több élelmiszerbe foglalja a zöldségeket. Hozzátéve, zöldségek kedvenc ételek az egyik módja annak, hogy a gyermek enni többet, hanem be zöldségek egész formájában más alkalmakkor. Ne feledje, a cél az, hogy a gyermek fejleszteni egészséges étkezési szokások képes felismerni a zöldségek, valamint a vágy, hogy enni őket. Ha becsempészed őket, azzal nem érsz el semmit. Hozzátéve, reszelt sárgarépa, vagy nyári squash, hogy a kenyerek, muffin, valamint zabpehely, keverés sütőtök püré a levesek, pörköltet, majd keverés kelkáposzta vagy a spenót, a turmixokat finom módon, hogy adjunk több zöldséget, hogy étkezés.

Hogy a zöldségek íze jó. A gyermekek érzékenyek lehetnek az erős és keserű ízekre, így nem meglepő, hogy a kelbimbó vagy a nyers kelkáposzta gyakran negatív választ kap. Nem baj, ha zöldségeket öltöztetsz fel, hogy vonzóbbak legyenek. Mártások készült alacsony zsírtartalmú joghurt vagy bab, egy csepp sajt, vagy egy könnyű bevonat teljes kiőrlésű kenyérmorzsa lehet, hogy a zöldségek vonzóbb anélkül, hogy egészségtelen. A karfiol és brokkoli használata egy zöldség alapú mac-n-sajtban gyakran üdvözlendő étel. Készítve egy édes öntet friss gyümölcs püré létrehoz egy egészséges saláta, hogy az íze finom.

A táplálkozási szakértők elsősorban a zöldségek tálalását javasolják, ha gyermeke éhesebb

Először a zöldséget szolgáljuk fel. Egyes táplálkozási szakértők azt javasoljuk, szolgálja zöldség először, ha a gyermek éhesebb. Vegyünk egy előételt sárgarépából és szeletelt bell pepper csíkokból joghurt-gyógynövény mártással vagy hummusszal. Egy kis saláta a tetején szárított gyümölcs és napraforgómag, vagy egy csésze tiszta zöldség leves tetején kruton teszi az ideális első fogás. Egyetek együtt. A kutatások azt mutatják, hogy az együtt étkező családok gyermekei is több gyümölcsöt és zöldséget esznek, összehasonlítva a ritkán együtt étkező családok gyermekeivel.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyümölcs-és zöldségfogyasztást akár hetente kétszer együtt fogyasztva is növelik.Most adhat egy másik okot, hogy segítsen magán egy másik kiszolgálás a termék. Ez ténylegesen javíthatja a megjelenését a bőr. Egy tanulmány megjelent a journal Evolution and Human Behavior, kutatók figyelemmel kísérte a bőr színét több mint 80 résztvevő egy 8 hetes időszakban. Azok, akik nagyobb mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget ettek, bőrük sárgás árnyalatú volt, és önkéntesek szerint egészségesebbnek és vonzóbbnak tűntek.

Honnan jött a sárga szín? Egyes gyümölcsök és zöldségek a karotinoidok növényi alapú vegyületek jó forrásai a szervezet részben átalakítja az A-vitamint. a karotinoidok szintén antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Evés karotinban gazdag zöldségek, gyümölcsök lehet kisebb a kockázata a rák-szem betegségek, mint például a szürkehályog, amikor őket természetesen az élelmiszerek, nem kiegészítőket.