Minden, ami a feketefejűekről szól

0
1227

A feketefejű a bőr által készített különböző olajokból és viaszokból álló fejsérülés, olyan bőrsejtekkel keverve, amelyek elhullottak és eltávolodtak az epidermisz felső rétegétől. Ugyanaz a felső réteg, amely a bőrfelületét a pórusokat is. Szinte minden pórusnak van egy fekete feje, néhány nagyobb, néhány kisebb, attól függően, hogy az olajtermelés szintje az olajmirigy csatolt pórus, és a szint halott bőr sejt termelés. Ahogy öregszünk, kevesebb olajat és több elhalt bőrsejtet termelünk. Most, az idő múlásával (nem sok), ez a két fő anyag, az olaj és az elhullott bőrsejtek oxidálódnak, miközben a levegő közelebb kerül a pórus nyílásához,és színt váltanak.

Az olaj sárgává válik, és az elhalt bőrsejtek egy sötétebb változatot kapnak, bármilyen színű is volt, a melanin szintnek megfelelően, amit a DNS-ed határoz meg.  Ez valójában ugyanaz a mechanizmus, mint ami akkor történik, ha egy hámozott almát hagy az ember, ugyanaz a kémiai reakció. Ezért van a “fekete” felsőjük, minél tovább vannak itt, annál sötétebbek lesznek.

Az olaj és a holt bőrsejtek keveréke, amelyek alkotják a fejeket

Látod, a sötét tippjeiknek semmi köze a földhöz. At. Mind. A feketeszeműt tudományosan Comedone-nak hívják. Egyesek szerint Comedo. Ez a gyökere a kifejezés “nem comedogén”, ami azt jelenti, “nem okoz Comedones”, azaz, nem okoz fejes. De mi a kapcsolat a comedones és a breakout között? Miért vannak fekete fejűek? Van valami céljuk? Hiszed vagy sem, a feketéknek ott kell lenniük. Látod, a bőröd olaja savas. Mivel a bőrödnek alacsonyabb a pH-ja, a levegőből kieső baktériumok nem élhetik túl – ez az egyik módja annak, hogy a bőröd megvédi a tested.  Az olaj-és elhalt bőrsejt keverék, amely a blackheads-et alkotja, lehetővé teszi a bőrnek, hogy mindig legyen egy kis olaj a bőrében, ami a bőr védő külső rétegének egy nagy részét alkotja. Több ilyen keverék halmozódik fel a t-zónában, hogy megvédje a szemét, az orrát és a száját. Itt kezd igazán érdekes lenni. A magas pH-ja a kemény tisztítók miatt a bőrnek újra kell egyensúlyoznia magát, ami túltermelő olajjal történik. A bőröd savas akar maradni.

Ez hatalmas, mert a régi iskola logika mindig is volt, hogy az olaj túltermelés volt köze a szárazság, ami azt jelentette, csak annyit kellett tennie, hogy alkalmazni hidratáló tisztítás után. És a felesleges olaj még mindig probléma volt. Inkább a kérdés nem a elvesztése,hanem a savasság csökkenése! A megoldás, amellett, hogy egy finomabb tisztító, az, hogyegy kissé savas toner tisztítás után, majd alkalmazni testápoló.

A fekete “fej” valójában olaj,

A rossz fajta scrub is arra ösztönzi a bőrt, hogy túltermeljék az olajat, mint egy módja annak, hogy megvédje azt, hogy túl karcos. Mintha a bőr azt akarná elérni, hogy a szemek átcsússzanak rajta, ahelyett, hogy megkarcolnák. Ezzel a két tényező (ami néha előfordulhat egy időben, mint abban az esetben, a legnépszerűbb márkák a sárgabarack bozót, amely nagyon kemény mosószerek mellett a zúzott sárgabarack gödrök), nem csak lesz több feketehajú anyag előállított válaszul mindezt, de az enyhe gyulladás, amely elkerülhetetlen fordul elő, ami valójában eredményez további sötétedés az egész mix! Miért? Az oxidáció mellett, ami a fent említettek szerint az olaj és az elhalt bőrsejtek sötétedését okozza, a további bőrpigmentek károsító területekre történő kiömlése az egyik módja annak, hogy a bőr helyrehozza önmagát. Ez már sértés!

A fekete “fej” valójában olaj, plusz elhalt bőrsejtek, amik a levegőbe csapódnak, és sötétzöldek lesznek, plusz további pigment, amikor a bőrnek meg kell védenie magát. Mint látod, a feketéknek is ott kell lenniük, de nem kell, hogy ennyire észrevehetőek legyenek. A legjobb módja annak, hogy ellenőrizzék őket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a pH a bőr nem dobja le a durva tisztító, és nincs túl sok súrolás. A legjobb módja annak, hogy megelőzzük a túl sötétséget, ha megfelelően megfogalmazott, széles spektrumú multivitamintartalmú antioxidánsokat és gyulladásgátlókat alkalmazunk a bőrápolási rutinunkban. Mindenekelőtt, hidratálás van szükség, hogy a blackheads a túlzott felhalmozódás.

Minél hidratáltabb a bőr, annál rugalmasabb

Hüvelykujj szabály: minél hidratáltabb a bőr, annál rugalmasabb. Minél hajlékonyabb a bőröd, annál kevésbé kapaszkodik az olajba, ami a feketéket gyártja. Minden folt úgy kezdődik, mint egy mikroszkopikus fekete. Hogyan? A bélés a pórusok összegyűjti anyagok, amelyek jelzik a test, hogy jöjjön a bőr megmentésére, ha úgy gondolja, ez a bélés kezd túl zavart. A kemény termékek által okozott oxidáció és irritáció valójában még több irritációt okoz. Hogy Gregory House-t idézzem: “a test okos, de egyben hülye is.”Az irritáció gyulladáshoz, duzzanathoz, bőrpírhoz és melegséghez vezet. Elég ebből a háromból, ha a duzzanat ebből elég rossz lesz, és az oxigén elfogy a pórusokból, akkor létre fog hozni egy tökéletes levegő mentes, meleg környezetben akne baktériumokat, abszolút szerelem. Az idő nagy részében, azonban elég oxigén jut be, ami nekünk csak egy szép, fájdalmas “undergrounder”. Hivatalosan “papule” – nak nevezik, ez a gazember addig nem megy el, amíg a gyulladás le nem hűl, és a folyadék, ami a duzzanatot okozta, vissza nem szívódik a testbe.

Nos, ez leírja az összes akne képződményt, nem számít, hány éves a személy. Ami fontos a 30-as, 40-es és 50-es évekbeli felnőtteknek, az az, hogy annak az esélye, hogy a pórusok eltömődnek az öregedésgátló termékektől, ami mindezt sokkal, de sokkal rosszabbá teszi, rendkívül magas. Az olajtermelés életmódváltozások miatti ingadozásaival, és a stressz különböző formáival, annak az esélye, hogy egy feketefejű utat enged egy teljes kitörésnek, egyre nagyobb lesz. Ha ez úgy hangzik, mint te, könnyen tehetünk valamit ez ellen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here